2021

 

TRANSPORT VANAF TEXEL NAAR ROEMENIË OP 21-4-2021

 

 

Transport naar Brasov in Roemenië

Afgelopen dinsdag kwam in Brasov het transport met hulpgoederen aan, dat de vrijdag daarvoor op Texel geladen werd door de vrijwilligers van de Stichting Hulp Oost Europa Texel.

Van te voren werden al veel goederen op pallets klaar gemaakt en ingesealed, zodat deze met de heftruck geladen konden worden. Zo kon er goed afstand gehouden worden tussen de vrijwilligers.

Met dit transport zijn veel medische goederen mee gegaan, zoals ziekenhuisbedden, rollators, rolstoelen en zelfs boosters. Deze hulpmiddelen worden echt ontvangen als een geschenk uit de hemel en worden uitgeleend aan noodlijdende mensen, die er anders alleen maar van kunnen dromen....

Er wordt een werkplaats ingericht, waar alles nagekeken kan worden en zo nodig gerepareerd. Hiervoor is ook gereedschap mee gestuurd en onderdelen.

Ook wordt er therapie gegeven en worden gezinnen begeleid, met kinderen met een handicap.

Dit alles gebeurt vanuit een missiehuis, dat pas gebouwd is.

Hier vanuit wordt ook gewerkt in zigeunerdorpen, om de kinderen te stimuleren om naar school te gaan. Daarvoor werden ook schoolspullen, speelgoed en kinderkleding meegestuurd. Verder waren er veel dekbedden mee, die uitgedeeld worden aan mensen, die wonen op hoger gelegen plaatsen in de bergen, waar het nu heel koud is.

Ook ontbrak de kleding niet en de schoenen, matrassen en bedden, lakens, handdoeken en incontinentiemateriaal. Het broodnodige voedsel was ook aanwezig tussen de goederen, dit wordt de komende dagen al uitgedeeld.

Voor een naaiproject, waar vrouwen en meisjes de gelegenheid krijgen om te leren naaien, zijn naaimachines en lappen stof mee.

Om al deze goederen op de plaats van bestemming te krijgen is veel geld nodig...

Deze keer werden wij verrast door Paul Bakker, die zijn 25-jarig jubileum vierde bij De Bolder en zijn cadeau schonk voor de transportkosten.

Als U ook mee wilt helpen, kunt U een bijdrage storten op bankrekening NL 18 RABO 036 2521 905 t.n.v. STICHTING HULP OOST EUROPA TEXEL (met ANBI goedkeuring)

De transport auto volgeladen,  met vrijwilligers op afstand