transporten 2017

 

Januari 2017

R O E M E N I Ë

 

Uit Boekarest ontvingen wij bericht van dominee Slavic Vulpe en hij schrijft:

 

Het transport vanaf Texel is goed aangekomen in Boekarest en we zijn hard aan het werk geweest om de mensen, die in werkelijke nood verkeren, te helpen.

Wij zijn er nog niet klaar mee, maar zitten in het proces van het klaarmaken van de goederen voor de verdeling.

Veel goederen gingen naar het nachtcentrum, dat zorg draagt voor daklozen, ze voedt en onderdak geeft voor de nacht.

Het centrum is altijd vol met dakloze mensen, omdat we een hele koude winter hebben met heel veel sneeuw.

Verschillende meubelstukken gingen naar barakken met hele arme mensen.

We maken vorderingen met de kinderen, om ze te leren normaal te leven. Zij hebben nu schoenen ontvangen en kleding. 

Wij willen ze helpen, zoveel als we kunnen, zodat het mogelijk wordt dat ze naar school kunnen gaan.

Voor zaterdag organiseren wij een grote aktie in een deel van Boekarest, vol met dakloze mensen.

Wij zijn vereerd, om samen met jullie partners te zijn in deze bediening, maar wij zijn mogelijk nog meer gezegend dan jullie, omdat wij de mensen zien huilen met tranen van vreugde, als zij ontvangen de kleding en het voedsel, dat jullie stuurden.

Op zaterdag gingen wij met een twee tons truck, vol met goederen, die jullie stuurden.

Onze aktie op zaterdag bestond uit 3 onderdelen.

1  We gingen naar daklozen, die wonen op de warmtebuizen ( Dit zijn de gelukkigen onder hen.) De meesten van hen zijn gewone mensen, die hun huis hebben verloren. Zij zijn geen Zigeuner.Ze hebben flessen water op de warmtebuizen, om zich warm mee te houden en zich mee te wassen.

2   We gingen naar een aantal arme gezinnen, of van wie de huizen werden verbrand.

3   We gingen naar de meest beruchte en arme wijk van onze hoofdstad Boekarest, genaamd Ferentari.

Het is onmogelijk voor te stellen hoe deze mensen wonen en zich gedragen. Mijn team was geschokt.

Het grootste deel van deze daklozen werd overgeplaatst naar dit ghetto, waarschijnlijk voor de winter.

We baden met hen het Onze Vader, voordat we hen de goederen gaven. We probeerden hen de dingen te geven op basis van de behoeften, maar het was onmogelijk.

Van elke stap van onze missie sturen we foto's.

God zegene al degenen, die hun geld en tijd gaven om ons deze goederen te sturen.

We proberen allemaal om God's goedheid te tonen in deze zieke wereld en hopen zo een verschil te maken.   

 

Help ons helpen met een bijdrage .

NL 18 RABO 03625 21905  ( ANBI )

Stichting Hulp Oost Europa Texel

 

Transport

 

Op Texel is de afgelopen weken veel warme kleding, schoenen, dekbedden en matrassen en ook voedsel ingezameld voor dak en thuisloze mensen. Ook zijn er veel warme kledingstukken gebreid voor de kinderen, zoals truitjes, mutsen, dassen en sokken.

Afgelopen weekend is er vanaf Texel een transport met hulpgoederen vertrokken naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Hier leven heel veel mensen zonder een fatsoenlijk dak boven hun hoofd, die in de kou de winter moeten zien door te komen.

Kinderen op blote voetjes in de sneeuw, dat mogen wij toch niet laten gebeuren, daar moeten we iets aan doen, vinden de vrijwilligers van de stichting Hulp Oost Europa Texel. Deze kinderen vind je aan de rand van de grote stad en de ouders zijn veelal analfabeet. Ze mogen niet naar school omdat ze geen goede kleding en schoenen hebben en zonder schoolbenodigdheden, zoals schriften en een pen heb je op school niets te zoeken in Roemenië.

Wij hebben daar contact met een Kerk en wij hebben toegezegd, dat wij ervoor zullen zorgen dat deze kinderen schoenen en kleding krijgen en de benodigde schoolmaterialen.

De Kerk heeft met de school gesproken en zal er op toezien dat de kinderen nu op school worden toegelaten, zodat ze hun best kunnen gaan doen voor een betere toekomst.

Ook veel ouderen leven er op straat als dakloze. Voor hen stuurden we slaapzakken en warme kleding en ook konden we veel voedsel meesturen. Dit alles, dankzij de hulp van heel veel mensen, die meeleven.

Het is hartverwarmend, dat wij vanaf Texel deze hulp kunnen sturen, zodat de Kerk met veel vrijwilligers daar de mogelijkheid heeft om zoveel mogelijk hulp te bieden.

Het is niet alleen in de stad Boekarest, waar zoveel dak en thuisloze mensen zijn, maar ook in de stad Brasov doet zich dezelfde situatie voor.

Daarom zouden we daar ook graag binnenkort de helpende hand willen bieden, maar eerst moeten de nodige financiën daarvoor bij elkaar komen.

U kunt helpen, om dit mogelijk te maken, door een bijdrage te storten op : NL 18 RABO  03625 21 905 ( Met ANBI goedkeuring)

Met een hartelijke groet van alle medewerkers van de stichting HULP OOST EUROPA TEXEL.