Transporten naar ...

 

In 2016

September 2016

Harry Wetenkamp en Martin Boom brengen in opdracht van Stichting Hulp Oost-Europa Texel honderd schoolmeubeltjes en andere goederen naar het land, om kinderen van arme gezinnen te helpen. Het gaat onder meer om matrassen, dekbedden, schoenen, kleding en voedsel. Ook brengen ze een partij fietsen naar Suceava, in het noorden van het land. Wie een bijdrage wil geven voor de kosten van dit transport, kan een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL 18RABO0362521905 t.n.v. Stichting Hulp Oost Europa Texel (ANBI-erkend).

 

Juni 2016

De oplegger werd onlangs volgeladen met 90m3 aan hulpgoederen. Het is de bedoeling dat het transport op maandag aankomt in Pucioasa, een plaatsje onder Boekarest. Voor de kleuterschool, die eerder werd ingericht met meubels van Texel, is nu buitenspeelgoed mee. Met het transport gaan ook fietsen mee. Deze zijn door Vermeulen Bikes beschikbaar gesteld en nagekeken. Aan de fietsen is behoefte, omdat de afstanden tussen de verschillende dorpen in Roemenië te groot zijn om wandelend te overbruggen.

Naast fietsen gaan er lappen stof, garen, knopen, ritsen, strijkbouten en strijkplanken mee naar Roemenië, net als kleding, schoenen, bedden, matrassen, dekbedden, kussens en huishoudelijke artikelen. Voor de jeugd zijn er ook voetballen en voetbalschoenen mee. De goederen worden in ontvangst genomen door een dominee. Deze dominee heeft naar aanleiding van de vorig jaar ontvangen goederen een maatschappelijk project opgezet voor noodlijdende mensen in Pucioasa.

Donaties (voor de transportkosten) kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL 18 RABO 0362521905 ten name van Stichting Hulp Oost-Europa Texel.

Maart 2016:

Stichting Hulp Oost-Europa Texel is het wederom gelukt om toestemming te krijgen van de autoriteiten voor een transport met hulpgoederen naar Moldavië.


Maart 2016


“Het blijft een ingewikkelde procedure, die telkens weer anders is”, laat Ria van der Vis van de stichting weten. “Het transport bestaat uit onder meer dekbedden, kleding en schoenen, bedden en matrassen, linnengoed, rolstoelen en po-stoelen, kostbaar incontinentiemateriaal, kinderwagens en bedjes, speelgoed en ballen. Een ijverige breister zorgde voor gebreide mutsen, truien, sokken en lapjesdekens. Zelfs een complete keuken met apparatuur voor een ontmoetingsruimte is mee. Zoals ook huishoudelijke goederen en sanitair. En ook de broodnodige levensmiddelen, die op Texel ingezameld worden, ontbreken niet.”

“Maandag is de hele dag aan de grens tussen Roemenië en Moldavië doorgebracht met de douaneautoriteiten en uiteindelijk was het ’s avonds zover dat de hele lading en alle documenten in orde werden bevonden, zodat alle goederen gelost mochten worden”, vervolgt Van der Vis. “De volgende dag al zijn de hulpverleners gestart met het brengen van de goederen naar de mensen, die het hard nodig hebben.”

Vanuit de hoofdplaats Chisinau worden de goederen naar verschillende plaatsen in Moldavië gebracht. Een bijdrage in de transportkosten blijft welkom. Donaties kunnen worden gestort op rekeningnummer NL18RABO0362521905 van Stichting Hulp Oost-Europa Texel.

Februari 2016

Op Texel is door vrijwilligers van Stichting Hulp Oost-Europa weer een vrachtwagen geladen met 90 m3 aan hulpgoederen.

Volgens planning worden de goederen maandag gelost in Brasov (Roemenië). “Omdat het daar nu heel koud is, zal aan daklozen vooral warme kleding, schoenen en dekens worden uitgedeeld”, meldt Ria van der Vis van de stichting. Arme gezinnen in de omliggende dorpen krijgen bedden, matrassen, dekbedden, huisraad, sanitair en rollators. Voor kinderen worden onder meer bedjes, speelgoed en schoolmeubilair meegebracht. Ook op Texel ingezameld voedsel wordt uitgedeeld. Wie de hulptransporten wil ondersteunen, kan een bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL18RABO0362521905 ten name van Stichting Hulp Oost-Europa Texel.

 

In 2015:

In januari vertrekt vanaf Texel een groot noodtransport naar de vluchtelingen in Noord Irak - Koerdistan. Er gaan veel kinderfietsen mee, zodat de kinderen naar school kunnen. De goederen worden gelost in Erbil en in Duhok.

In maart gaat er een noodtransport naar Moldavië, waar 20.000 vluchtelingen uit de Oekraïne verblijven. Op héél Texel is voedsel ingezameld. Verder gaan er veel dekbedden en matrassen mee en natuurlijk ook kleding en schoenen.

In juli 2015 is er een transport geweest naar Roemenië. Het verslag staat op de homepage en foto's zijn te zien in de rubriek foto's. Over dit transport:

Op 1 september vertrekt opnieuw een transport naar Roemenië. De foto's van de voorbereidingen zijn te zien in het album foto's - Roemenië agustus 2015

Op 16 november vertrekt een transport naar Moldavië. Voor dit transport is voedsel ingezameld bij alle supermarkten op Texel.

Het transport in juli van Texel naar Suceava in Roemenië is goed aangekomen. Heel veel mensen zijn hier door geholpen en gelukkig gemaakt.

Op het ogenblik zijn wij weer hulpgoederen aan het laden en nu voor Brasov, een grote stad met veel studenten, en voor het dorp Pucioasa, dat in het armere zuiden van Roemenië ligt.

In Pucioasa hebben we kontakt met een dominee, die daar alles regelt.

Een kleuterschool wordt helemaal ingericht met meubeltjes, educatief materiaal, speelgoed, en ook voor buiten een prachtig speelwerktuig en zandbak.

Ook voor huiswerk begeleiding van wat oudere kinderen gaan schoolmeubeltjes, schriften, pennen en potloden mee.

Natuurlijk ontbreekt de nodige kleding en schoenen niet. En ook matrassen en dekbedden en linnengoed gaan natuurlijk mee. En ook de broodnodige voedselpaketjes worden niet vergeten.

Voor ouderen hulpmiddelen en incontinentiemateriaal, waaraan dringend behoefte is.

Harry Wetenkamp en Piet van der Slikke zullen deze keer weer samen naar Roemenië gaan.

Dit is in het kort iets over onze werkzaamheden op het ogenblik, de volgende keer willen we verder vertellen.

Met een hartelijke groet van alle medewerkers van de stichting Hulp Oost Europa Texel.   NL 18 RABO 036 25 21 905  ( ANBI )

In 2014:

In de laatste week van februari is er een transport geweest naar Moldavië.

Begin maart na een bliksemactie een kleiner nood transport naar de vluchtelingen in Irak

Begin augustus brengt Harry Wetenkamp een hulptransport naar Suceava in Roemenië

In 2013:

Op 1 maart 2013 is er een zeecontainer voor transport vertrokken naar de Syrische vluchtelingen, een vluchtelingenkamp in het noorden van Irak bij de plaats Domuz.

Op 25 juni 2013 is er een transport geweest naar Roemenië.

Op 8 oktober 2013 is er een transport geweest naar Moldavië

In 2012:

Op 20 december is er een transport vertrokken naar Roemenië.

 

.

 

 

Nieuwe Sectie

Sitemap