HULPTRANSPORT VERTROKKEN VANAF TEXEL.

 

Afgelopen dinsdag  (13 december 2022) op een koude winterse dag, hebben de vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel 100 kuup aan hulpgoederen geladen.

 Aan de oproep voor warme winterjassen werd goed gehoor gegeven, zodat er veel mee op weg konden naar de mensen die in nood verkeren.

Veel van het ingezamelde voedsel werd tot voedselpaketten gemaakt en verpakt in dozen geladen op pallets kon dit zo de vrachtwagen in.

Verder zijn er ook veel schooletuis genaaid en gevuld met pen, potlood, gum en kleurtjes en samen met schriften kunnen de kinderen nu naar school en dit is heel belangrijk, zodat de kinderen aan een betere toekomst kunnen werken.

Ook werden er weer veel warme mutsen, dassen, sokken, truien en dekens gebreid, waar weer veel mensen gelukkig mee zullen zijn.

Verder werden geladen veel dekbedden en dekens, kussens, matrassen, bedden, tafels en stoelen, een bad en ook veel hulpmiddelen.

Voor de kleintjes waren er kinderledikantjes met toebehoren, kinderwagens, speelgoed en mooie aangeklede poppen.

Ook pallets met dozen kleding en schoenen. Dozen pannen en bestek en serviesgoed.

Tijdens het laden was het een komen en gaan van mensen, die nog warme spullen kwamen brengen. Ook nog zelf gebreide mutsen en nog enkele zelf gebreide dekens, alles met veel zorg klaar gemaakt en dat kon allemaal zo de vrachtwagen in, zelfs nog een kerstboom.

Ook kwam er nog een partij snoepgoed, dat over was van de sinterklaas en daarmee worden nu daar met de Kerst de kinderen blij gemaakt.

De goederen zullen gelost worden in een verdeelcentrum bij Brasov in Roemenië en van daaruit verdeeld worden. Een deel gaat naar vluchtelingen uit de Oekraïne,die daar opgevangen worden en verder naar verschillende dorpen waar de armste bewoners geholpen worden en als ze gezinnen tegen komen, die zo arm zijn dat er zelfs geen verwarming is, dan zouden we die mensen ook graag willen helpen met een kacheltje...

Hulp is dringend nodig op veel plaatsen......

U kunt helpen met een bijdrage op NL 18 RABO 03625 21 905 ten name van Stichting HULP OOST-EUROPA TEXEL (ANBI)

                 http://www.hulpoosteuropatexel.nl/data/_uploaded/image/december%202022.jpg

 

 

  

HULPTRANSPORT NAAR MOLDAVIË

door Stichting Hulp Oost-Europa Texel

 

Een vrachtwagen met 100 kuup aan hulpgoederen met als bestemming Moldavië, is eind juli op Texel geladen door de vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel.

Omdat de brandstofprijzen fors stijgen, zijn de hoge vrachtkosten een probleem geworden.

Maar na een oproep om hulp in de krant, kwamen er spontane reacties en genoeg donaties binnen, zodat de hulpgoederen nu op weg konden.

Bij het laden waren vele vrijwilligers van de partij en als eerste werden schoolmeubeltjes geladen en daarbij educatief materiaal, zoals houten puzzels en leermiddelen, whitewash borden, schriften, pennen en schooltassen, zodat de kinderen eind augustus weer naar school kunnen en daar zullen de kinderen uit Oekraïne vast ook bij zijn.

Voor de kinderen zijn er mooie met de hand gebreide truien en mutsen en kleding en schoenen mee gegaan.

Ook weer prachtige hand gemaakte dekens.

Verder zijn er mooie pakketten samengesteld met ledikantjes voor baby en peuters.

Vele matrassen en dekbedden, dekens en kussens werden gebruikt als opvulling.

Ook een paar pallets met voedsel konden weer geladen worden. Dit was mede mogelijk dankzij SPAR Goënga in Den Hoorn, waar de laatste maanden een winkelwagen heeft gestaan, waarin regelmatig voedsel gedoneerd werd.

Ook dankzij PLUS  Hooijschuur in De Cocksdorp, die een hele partij levensmiddelen doneerde voor dit transport.

En de SPAR Kalverboer in Oudeschild deed ook deze keer weer mee.

Voedsel is noodzakelijk,omdat er vele monden gevoed moeten worden met zoveel vluchtelingen uit Oekraïne erbij.

Verder zijn een aantal fietsen in de auto geladen en die zijn allemaal nagekeken en zo nodig gerepareerd door Gijs met hulp van Otto Tweewielershop, die de onderdelen sponsort, zodat alle fietsen rijklaar zijn en direct in gebruik genomen kunnen worden.

Ook de nodige hulpmiddelen zijn mee, zoals rollators en rolstoel en een ziekenhuisbed en heel belangrijk incontinentiemateriaal.

Uit Moldavië komt bericht binnen, dat het hulptransport goed is aangekomen en zonder problemen de grens kon passeren, nadat alle documenten in orde werden bevonden.

 

Om een volgend hulptransport mogelijk te maken, moeten we eerst weer zien om de benodigde financiën bij elkaar te krijgen.

Hulp hierbij is heel welkom. Wie hierbij wil helpen kan een bijdrage storten op: NL 18 RABO 036 25 21 905

ten name van STICHTING HULP OOST-EUROPA TEXEL  ( met ANBI goedkeuring )

 

 

Sitemap