Inzameling goederen

Hulptransporten en inzameling:

Inzameling van goederen:

Op 2 vaste dagen, maandag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur, is een groep vrijwilligers aanwezig op Maricoweg 5 te  Den Burg om kleding, schoenen, linnengoed, beddengoed, dekens en dekbedden en alle andere bruikbare goederen in ontvangst te nemen en te verwerken. Alles wordt nagekeken en indien nodig gewassen en versteld. De kleding wordt op maat gesorteerd en ingepakt in bananendozen. Matrassen worden aangekleed met lakens en in plastic hoezen verpakt. Dekbedden worden allemaal voorzien van een passende dekbedhoes. Speelgoed wordt schoon gemaakt. Hulpmiddelen, zoals rollators en rolstoelen worden nagekeken en vaak gerepareerd. Alles wat niet netjes meer is, wordt opnieuw gestoffeerd. Zo wordt er heel veel werk ook op andere dagen gedaan.

Transport van de goederen:

Als er ongeveer 100 kubieke meter aan goederen is klaargemaakt voor transport  brengt Harry Wetenkamp van A.B.Texel transport een oplegger, in een tijdsperiode dat hij de oplegger  kan missen. Door middel van hulp van sterke mannen, die de oplegger laden en ze vullen hem zo vol, dat er geen vloeitje meer tussen past. En Harry brengt deze oplegger naar Moldavië of Roemenië. Van te voren hebben we al contact gehad met degene, die de goederen gaat ontvangen en verdelen en over wat ze allemaal kunnen gebruiken. Ook zijn de papieren voor de grensovergang klaar gemaakt. Zo hebben alle goederen van te voren al een bestemming.

Moldavië:

In Moldavië is er namens St. Hulp Oost Europa Texel een lokaal contactpersoon, de werkgroep Texel en zij hebben dezelfde gedachten en ideeën over hulpverlening.

Het allerbelangrijkste vind de stichting, dat in het land waar de goederen ontvangen worden, alles goed en vertrouwd geregeld wordt, zodat je er  zeker van bent, dat alle goederen en materialen terecht komen op de plaats waarvoor ze bestemd zijn. In Moldavië hebben we in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, via ons contactpersoon contact met een opvanghuis voor gehandicapten en ouderen, waar de mensen, wel onderdak krijgen, maar nauwelijks te eten hebben. Al een aantal jaren verzorgt onze contactpersoon met hulp van vrijwilligers voor alle bewoners, dat zijn er ongeveer 300, een tasje met voedsel, dat in de Kersttijd wordt uitgedeeld. Ook heeft ons contactpersoon een aantal keren in de winter een ravioli maaltijd voor de bewoners verzorgd.

Meerdere projecten:

Kinderen, die op straat leven, krijgen te eten en vorig jaar organiseerde ze een Kerstlunch voor deze kinderen. Al deze dingen doet zij met veel liefde, maar zij kan dit alleen doen dankzij de financiële ondersteuning, die zij van u ontvangt. Al meerdere jaren zamelen wij voedsel in en dat is elke keer weer een groot succes. Heel veel mensen zijn dankzij deze hulp de winter door gekomen.

Middelen voor hulp noodzakelijk:

Voor al deze projecten is geld nodig en uw steun is onmisbaar. Zo heb ik wat gedachten op papier gezet, en geprobeerd om u een indruk te geven over wat ons bezig houdt.

We zouden  het fijn vinden, als u wilt overwegen of het mogelijk is om hieraan bij te dragen. Alleen met uw hulp kunnen wij helpen.

Met een hartelijke groet van

Ria van der Vis

 

Sitemap